Historia

Plymovent grundades på sjuttiotalet. År 1976 började JH Plymoth AB tillverka produkter för utsugning av svetsångor. Till att börja med stod tillverkningsfabriken i Lycksele, Sverige. Huvudkvarter och försäljningskontor för den nationella och internationella marknaden fanns också i Sverige, i Malmö.

 

År 1989 förvärvade företaget CelciusVent AB, en ledande tillverkare och distributör av ventilationssystem för undanförsel av fordonsavgaser. Det var då företaget bytte namn till Plymovent AB. Från slutet av åttiotalet öppnade Plymovent försäljningskontor i Frankrike, Kanada, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA.

 

Euromate

Euromate grundades år 1975 i Heiloo, Nederländerna. Den första målsättningen var att tillämpa den elektrostatiska filtreringsprincipen i kommersiella luftrenare. År 1992 flyttade Euromate till den nuvarande fabriken och kontorsbyggnaden i Alkmaar. År 1999 förvärvade företaget Lucom, Euromates distributör i Nederländerna, Belgien och Luxemburg.

 

Clean Air Group

Clean Air Group, Euromates holdingföretag, grundades år 2005. År 2006 förvärvades Plymovent av Clean Air Group och integrerades de båda företagen till en enhet. Sedan 2011 arbetar Clean Air Group under ett gemensamt namn: Plymovent.

 

Företagen Clean Air Group, Euromate och Lucom döptes om till Plymovent. Även produktnamnet Euromate ändrades till Plymovent.

 

 

Säljkontor

Contact us

 

Om Plymovent

Plymovent bryr sig om luften ni andas. Vi erbjuder produkter, system och tjänster som säkerställer ren luft i er arbetsmiljö, var du än befinner dig i världen.

 
/Default.aspx?ID=18962