Om oss

Plymovent är en ledande global leverantör av produkter, system och tjänster för utsugning och filtrering av förorenad inomhusluft. Vi erbjuder högklassiga lösningar som avlägsnar svets- och skärångor, slipdamm och oljedimma inom metallindustrin. Dessutom erbjuder vi lösningar för att fånga och avlägsna fordonsavgaser. Våra produkter bidrar till betydligt renare, säkrare och hälsosammare arbetsplatser – över hela världen.

 

Världsomfattande nätverk

Plymovent är representerat över hela världen. Våra produktionsanläggningar finns i Alkmaar (Nederländerna), Chiang Mai (Thailand) och Cranbury NJ (USA). Vi har försäljningskontor i Kanada, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och USA. Resten av världen omfattas av ett engagerat nätverk bestående av mer än 85 auktoriserade återförsäljare.

 

Ren luft på jobbet

Ren luft är något de flesta tar för givet. Men inte vi! Överallt där människor arbetar påverkas deras hälsa av synliga och osynliga luftföroreningar som svetsångor, oljedimma, fordonsavgaser och damm. Men tack och lov ökar medvetenheten om luftkvaliteten inomhus. Plymovent arbetar för att säkra en ren, säker och hälsosam arbetsmiljö för sina kunder.

“Plymovent bryr sig om luften du andas. Vi erbjuder produkter, system och tjänster som garanterar ren luft på jobbet, över hela världen. Vi respekterar miljön och vi levererar högklassiga produkter. Tack vare all den kunskap som vi har tillskansat oss under många år och vårt engagemang för våra kunders behov kan vi erbjuda just de lösningar som du behöver."

 

Affärsområden

Plymovents organisation är uppdelad i två affärsområden. Varje affärsområde arbetar självständigt och fokuserar på sitt eget produktsortiment och sina egna marknadssegment. Båda affärsområdena säkerställer förstås ren luft på jobbet!

 

Industrial Products (IP)

Detta affärsområde fokuserar på utsugning och filtrering av ångor, rök och (olje)dimma inom metallproduktionsprocesser som svetsning, skärning, bearbetning och maskinarbete. Plymovent erbjuder allt från plug & play-filterenheter till skräddarsydda industrilösningar (allmänna ventilations- och filtreringssystem).

Exhaust Extraction (EE)

Plymovent erbjuder systemlösningar som suger ut giftiga avgasutsläpp från en rad olika fordonstyper på t.ex. brandstationer, bilverkstäder, bilfabriker och räddningstjänster.

 

Kvalitetsstandarder

Alla produkter produceras och testas noggrant. Produktionsanläggningen i nederländska Alkmaar är certifierad enligt ISO 9001:2015. Permanent kvalitetskontroll ingår i den dagliga produktionsprocessen. Alla produkter är CE-märkta och uppfyller EU:s krav vad gäller säkerhet, hälsa och miljöskydd. Förutom detta har vi flera certifikat som gäller enskilda produkter eller produktserier.

 

Arbeta på Plymovent

Funderar du på att ta nästa steg i karriären? Titta då på våra lediga tjänster och ansök online för det jobb du är intresserad av.

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement