Pressmeddelanden

Plymovent investerar aktivt i hållbar energi

26 april 2016 Plymovent har nyligen öppnat en ny fabrik i Thailand. Eftersom hållbarhet är en av brännpunkterna i Plymovents policy, valde man att placera solpaneler på fabrikstaket. Med solpaneler utnyttjas världens rikaste gratis energikälla: solen.

På en enda timme strålar solen mer energi mot jordytan än hela världen förbrukar under ett kalenderår. Solpaneler omsätter denna solenergi till elektricitet: solkraft.

Detta är den renaste och mest kostnadseffektiva metoden att tillgodose världens energibehov. Det är dessutom en pålitlig källa eftersom solen fortsätter producera energi varje dag.

Soluppställningen på taket till Plymovents fabrik i Thailand har en total kapacitet på 100 kWp. Produktionen per månad förväntas uppgå till ca. 13,5 Mwh, vilket innebär att byggnaden – inklusive alla maskiner för laserskärning, fräsning och svarvning – i dagens läge är självförsörjande vad det gäller strömförbrukning.

Denna besparing på 13,5 MWh per månad motsvarar den genomsittliga strömförbrukningen för 52 holländska hushåll.

Detta ger inte bara en stor besparing på energikostnader, det är också ett betydande steg mot att göra Plymovent till ett ännu grönare företag.

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement