Flera Plymovent-produkter får TÜV SÜD-certifiering

Flera Plymovent-produkter får TÜV SÜD-certifiering

07 september 2021 Nyligen förnyades TÜV SÜD-certifieringen för några av Plymovents avgasutsugssystem. För Plymovent står säkerhet, skydd och hållbarhet i centrum. Det är bakgrunden till vår långsiktiga samarbete med TÜV SÜD.

För att få denna TÜV SÜD-certifiering har flera Plymovent-system säkerhetstestats. Dessutom granskades tillverkningsanläggningarna i Troisdorf (Tyskland) och i Lamphun (Thailand). Det visar att våra produkter uppfyller höga kvalitetsstandarder och att de är etablerade i den tuffa branschen för avgasutsugssystem och utsugsprodukter.

 

Vilka avgasutsugssystem certifierades?

 • Plymovents Sliding Balancer Track Pneumatic (SBTP) och Sliding Balancer Track Magnetic (SBTM).
  • Dessa SBT-system används främst i enkla garage där fordonen backas in.

 

 • Straight Rail-systemen STRP (Pneumatic) och STRM (Magnetic)
  • Dessa skensystem är konstruerade för genomfartsverkstäder med upp till fyra fordon parkerade på rad.

 

 • Plymovents Mini Rail Profile (MRPP och MRPM)
  • Systemet MRP är ett utsugssystem för fordonsavgaser som är konstruerat för räddningstjänststationer och andra anläggningar med begränsat utrymme och/eller lågt i tak.

 

 • Vertical Stack Rail (VSR)
  • Detta system är den perfekta lösningen för fordon som har vertikalt avgasrör och som ska köras genom verkstaden eller stationen. Skenprofilen är ett system som gör att hela systemet kan förflyttas i sidled så att det automatiskt är i linje med fordonets avgasrör. Vehicle Stack Rail (VSR) är en perfekt lösning för tunga fordon som färdas genom ett lastbilsgarage eller en brandstation (på en flygplats).

 

 • Vehicle Square Rail-systemet
  • Den fyrkantiga skenprofilen i VSRX ger en mycket god luftflödesvolym som klarar verkstadskanaler med två eller fyra tunga fordon i rad.

 

Att ha en TÜV SÜD-certifierad produkt

TÜV SÜD-certifiering innebär att stickprov av produkten har säkerhetstestats och att de klarat minimikraven i den tyska lagen om produktsäkerhet. Det är ett kvitto på att kvalitet, säkerhet och höga branschstandarder är integrerat i vårt DNA. TÜV SÜD-certifierade produkter genomgår stränga tester och certifieringen uppfattas som en kvalitetsmarkör av konsumenter och återförsäljare.

TÜV SÜD har blivit en tillförlitlig och viktig partner inom säkerhet, skydd och hållbarhet. TÜV SÜD är en oberoende aktör inom områdena fordonskontroll, förartillstånd och förarutrustning, samt produktsäkerhet. Organisationen förutser den teknologiska utvecklingen, vägleder förändring, utarbetar standarder och går längre än att bara uppfylla gällande regelverk. Detta är de nyckelvärden och mål som sammanfattar TÜV SÜD:s mission.

 

-> Du kan läsa mer om procedurerna för TÜV SÜD-certifiering och de aktuella Plymovent-produkterna i vår blogg.

 

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement