Kraftigt svetsfackel utsugssystem | Plymovent

Kraftfull svetsrökutsug för flera svetsbrännare

Kraftigt svetsfackel utsugssystem | Plymovent
Kraftigt svetsfackel utsugssystem | Plymovent
Kraftigt svetsfackel utsugssystem | Plymovent
Kraftigt svetsfackel utsugssystem | Plymovent
Höjdpunkter

Vid svetsfackel utsug är ett effektivt sätt att fånga svetsrök vid källan. MDB-2/HV PRO är ett centralt högvakuumfilter-system med integrerad fläkt.

Få en offert
Beskrivning

Vid svetsfackel utsug är ett effektivt sätt att fånga svetsrök vid källan. MDB-2/HV PRO är ett centralt högvakuumfilter-system med integrerad fläkt för anslutning till 6-10 * utsugspunkter. Detta system har utmärkt prestanda, är mycket effektivt samt självrensande.

Detta centrala filtersystem rekommenderas för tung manuell svetsning och långa svetsserier. Automatisk filterrensning tar bort det infångade dammet från filtermediet och tömmer det i stofttunnan. Denna stora stofttunna har en anslutningslyft som garanterar inget läckage av det farliga dammet och lätt tömning.

Utsugskapaciteten för den kraftfulla fläkten är på 14,5 kW som kan manuellt justeras efter behov. Enheten är standardutrustad med en variabel frekvensomriktare för att göra detta möjligt. Eventuellt kan utsugssystemet anslutas till en WCS-styrbox och svetskabelsensor; denna sensor upptäcker svetsaktivitet och startar eller stoppar enheten automatiskt.

 

Filterstyrning via intuitiv pekskärm

MDB-2/HV styrs av en ControlPro, med HMI med intuitiv pekskärm. Detta gör driften av enheten mycket enkel och ger insikt i filtersystemet och t.ex. initiera rengöringscykeln eller enkel justering av veckotimern för automatisk start/stopp. ControlPro signalerar också när filterpatronerna når slutet av sin livslängd.

Om filtren styrs via ControlPro-kontrollsystem, ger Plymovent möjligheten att utöka detta med ControlPro Connect. Detta är en avancerad webbportal som ger dig möjlighet att snabbt övervaka, hantera och kontrollera ett valfritt antal filter från en stationär dator, surfplatta eller smarttelefon.

 

Låg ljudnivå

MDB-2/HV PRO är anmärkningsvärt tyst med en ljudnivå långt under 70 dB (A). Fläkten placeras som standard i en ljudabsorberande låda och avluften ljuddämpas av en ljuddämpare på utloppet.

 

Brandförebyggande för svetsfackel utsugssystem

Systemet innehåller en labyrint SparkTrap som förhindrar gnistor från att nå filterpatronerna. Dessutom kan som tillval ett system för brandskydd installeras.

 

Flytta enkelt systemet när din verkstadslayout ändras

Vid en omlokalisering kan utsugssystemet enkelt ändras. Inloppet har en snabbkoppling antingen på vänster eller på höger sida av enheten. Hållare för gaffeltrucken är integrerade i botten av enheten, liksom justerbara fötter för att förhindra instabilitet i utsugssystemet.

 

* Det maximala antalet beror på brännarens specifikationer.

Egenskaper och fördelar
  • Centralt filtersystem för upp till 10st svetsbrännare
  • RamAirTM-pulsförstärkare för effektiv rengöring och lång filterlivslängd
  • Låg ljudnivå på endast 68 dB(A)
  • HMI med intuitiv pekskärm för enkel inblick i filtersystemet
  • Utsugssystemet kan enkelt flyttas när fabrikslayouten ändras
  • Nivåsensor för stofttunna som tillval
Rekommenderas för
  • Tung manuell svetsning
  • Långa manuella svetsserier
90873

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement