MDB-COMPACT

Kompakta filterenheter med oöverträffad teknologi

MDB-COMPACT
MDB-COMPACT
MDB-COMPACT
Höjdpunkter

Tack vare sin kompakta design är MDB-COMPACT det idealiska valet för tillämpningar där ett filter måste placeras nära själva dammkällan.

Video
Få en offert
Beskrivning

Med MDB-COMPACT har Plymovent tillämpat den bevisade och oöverträffade MultiDust Bank-tekniken i ett sortiment med kompakta, färdigmonterade modeller. MDB-COMPACT finns tillgänglig med ett brett urval filtermedia och kan användas för nästan alla luftburna damm föroreningar*. Tack vare sin kompakta design är MDB-COMPACT det idealiska valet för tillämpningar där ett filter måste placeras nära själva dammkällan.

 

Metallbearbetning

Plymovent är känt för sin expertis inom utsugning av ångor från skärning och svetsning av metall. Inom denna bransch är MDB-COMPACT det självklara valet för automatiserade produktionsprocesser som kräver ett litet, riktat filter, t.ex. (laser) svetsning och skärning. Oavsett om röken är torra eller feta** kan MDB-COMPACT klara jobbet.

 

SilentFlowTM kanalfri ljuddämpare

MDB-COMPACT har en integrerad fläkt, placerad i ett SilentFlowTM ljudabsorberande hölje. SilentFlowTM reducerar både det mekaniska fläktbullret och luftsuset. En acceptabel ljudnivå utan ytterligare kanaler *** vid utloppsidan av filtret gör den övergripande installationen mer kompakt och lättare att installera.

 

Ram-AirTM låga driftskostnader

I varje filterpatron har en Ram-AirTM pulsförstärkare placerats, som sprider pulsenergin direkt till filtermediet. Resultaten är påfallande: renare filter, lägre tryckfall, lägre förbrukning av tryckluft och energi. Ram-AirTM innebär låga driftskostnader.

 

Plymovent BiCo filterpatroner varar längre

Filtrets livslängd bestäms inte bara av en effektiv rengöring, utan ännu mer av en stark bindning mellan mediets fibrer. När bindningen brister stiger genast tryckfallet och reduceras luftflödet. Normalt betyder det att en dyrbar filterpatron måste bytas ut. Plymovents BiCo-patroner är baserade på det senaste inom bi-komponentteknologi. Plymovent väljer endast medier med bevisade egenskaper, det är därför Plymovents patroner håller längre.

 

Filterstyrning med hjälp av intuitiv pekskärm

Filtersystemet MDB-COMPACT PRO kombineras med den smarta styrningsplattformen ControlPro. Den erbjuder en rad funktioner för övervakning och styrning av filterrengöringssystemet baserat på olika tröskelvärden, typen av utsugningsfläkt, det nödvändiga luftflödet och motsvarande fläkthastighet. Med hjälp av ett användarvänligt HMI med en intuitiv pekskärm kan samtliga parameterinställningar i systemet konfigureras i en tydlig och lättillgänglig menystruktur. HMI ger en klar insikt i systemets status och prestanda under hela tiden. När du har flera MDB-filtersystem kan de styras av en enda ControlPro.

Om så önskas kan du utöka detta styrsystem med ControlPro Connect. Det är en avancerad webbportal med vilken du kan övervaka, hantera och styra valfritt antal filter från din dator, surfplatta eller smartphone.

 

* Inte explosivt damm
** Vid hög oljehalt rekommenderas en OilShield kalkstensmatare
*** Om tillåtet enligt lokala normer, lagar och bestämmelser

Egenskaper och fördelar
  • Färdigmonterad, kompakt formgivning med inbyggd fläkt
  • Patronbyte genom frontpanelen
  • Enkel tömning av dammbehållaren
  • SilentFlowTM kanalfri bullerdämpning för kompakt installation
  • Ram-AirTM pulsförstärkare ger bättre rengöring för längre livslängd och mindre tryckförlust
Rekommenderas för
  • Automatiserade tillverkningsprocesser
  • (Laser)svetsning
  • Skärning
Referenser
90873

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement