WallPro

Självrengörande utsugningsenhet för svetsångor för svetsare

WallPro
WallPro
WallPro
WallPro
Höjdpunkter

WallPro är en självrengörande utsugningsenhet för svetsångor för svetsare. Lämpad för svetsångor från svetsning av stål och rostfritt stål. Kan förlängas med HEPA-filter och kolfiltersats.

Video
Få en offert
Beskrivning

WallPro utsugningsenhet för svetsångor med automatiskt filterrengöringssystem är utformad med yrkessvetsaren i åtanke. Den är lämpad för många olika applikationer för svetsångor och damm.

WallPro kan användas med en eller två utsugsarmar och har en speciell PowerPlus-modell för förhållanden med mycket ånga. Den är byggd enligt de senaste rönen inom rengöringsbar filterteknik, med ett unikt dammfritt underhållskoncept för att ge alla trygghet; svetsaren, den omedelbara omgivningen samt underhållsteknikern.

 

Säkert dammfritt underhåll

WallPro möjliggör dammfritt underhåll för att minimera exponering under de vanligaste översynsarbetena. Tack vare avstängningsventilen mellan filtret och dammbehållaren, kan dammbehållaren tömmas under drift. Filtret kan bytas dammfritt med BIBO-systemet (bag-in/bag-out). Men du behöver inte oroa dig för detta för ofta, då denna enhet har långa serviceintervaller.

 

Tillgängliga konfigurationer

WallPro kan anpassas efter din tillämpning då det finns tre utsugsnivåer att välja mellan: Standard, Power och PowerPlus. Den sista nivån har en utsugsarm monterad. Standard- och Power-modellerna finns med en eller två KUA-utsugsarmar. Utsugsarmarna är 3 eller 4 meter långa. Dessa armar kan monteras direkt på filtret eller monteras externt för en längre räckvidd. Ett extra utbyggnadsset för dammbehållaren kan anslutas för att underlätta underhållet.

De respektive effektnivåerna är lämpade för utsugning av svetsångor från medelintensiv svetsning till tillämpningar med mycket ånga:

 • Standard för medelproduktion av svetsångor.
 • Power för medel till hög produktion av ånga.
 • PowerPlus för applikationer med mycket hög produktion av ånga.

 

WallPro PowerPlus

Den kraftfullaste modellen är WallPro PowerPlus; kombinationen av en KUA-utsugsarm med den största diametern och den kraftfullaste fläkten. Denna enhet har en utsugskapacitet på minst 1800 m³/tim jämfört med 1000 m³/h på standardnivån. Denna enhet är särskilt lämpad för applikationer med en mycket hög ång- eller dammproduktion, som automatisk svetsning, svetsning med hög strömstyrka och bågsvetsning med fylld tråd.

 

Effektivt filter med lång livscykel

En säker arbetsmiljö fås tack vare en högeffektiv filterpatron med PTFE-membran. Membranfiltrering fångar ångorna på filtermediets yta och undviker penetrering. Detta har visat sig vara mycket effektivt och den bäst lämpade metoden för självrengörande system. Den tryckkontrollerade rengöringen med RamAir™ pulsförstärkare säkerställer en effektiv filterrengöring vid låg energiförbrukning.

Dessutom är filterrengöringsfunktionen offline som standard tillgänglig för extra högeffektiv rengöring. Rengöring offline är rengöring av patronerna genom bakåtriktade pulser med tryckluft när fläkten är avstängd. Denna rengöringsmetod används vanligen i centralfiltersystem och är känd för sin oöverträffade rengöringseffektivitet och finns nu som standard i WallPro-enheterna.

Tack vare denna unika kombination av egenskaper som optimerar filterrengöringen, har WallPro låga driftkostnader och en lång filterlivslängd.

 

Uppfyller svetsklass W3

Denna filterenhet är lämpad för svetsångor från svetsning av stål samt rostfritt stål. WallPro uppfyller SS-EN ISO 15012-1:2013, svetsklass W3 I de flesta länder krävs W3 för att tillåta cirkulation av filtrerade ångor från applikationer med rostfritt stål.

 

HEPA-filter utbyggnad är tillgänglig

För att uppfylla lokala föreskrifter/lagstiftning kan WallPro utökas med en extra HEPA-filtermodul (filterklassificering H14). Denna filtermodul är en universell, väggmonterad enhet med HEPA-filterkassett och passar för kanalinstallation.

Egenskaper och fördelar
 • Unikt dammfritt underhållskoncept
 • Säker arbetsmiljö tack vare en högeffektiv patron
 • Uppfyller SS-EN ISO 15012-1:2013, svetsklass W3
 • Låga driftskostnader och lång filterlivslängd
 • Självrengörande filter, med extra filterrengöringsfunktion offline
 • Välj mellan 3 effektnivåer, utifrån dina specifika behov
Rekommenderas för
 • Svetsning av stål och rostfritt stål
 • Medel, hög och mycket hög produktion av ånga
 • PowerPlus: För tunga applikationer med stora mängder ånga, som svetsning med fylld tråd i kombination med en automatisk process.
90873

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement