Plymovent-installation på Hörmann

r. En utsugningskåpa FlexHood med svetsportar är en idealisk  produkt för att isolera en svetsningsstation från resten av  arbetsgolvet.
Praktikbeskrivning Ladda ner PDF
Lösning
Segment Stålbyggnation
Land Nederländerna

Utmaningen

Hörmann utvecklar och producerar dörrar av alla tänkbara typer, inklusive dörrar för industrimarknaden såsom bryggskärmar för lastning och lossning av lastbilar, och även garage- och inomhusdörrar för konsumentmarknaden.

Vid sin fabrik i Alkmaar (Nederländerna) tillverkar Hörmann produkter såsom bryggutjämnare, bryggkurar, brygg- och snabbdörrar och bryggskärmar. År 2007 byggde Hörmann ut två produktionshallar med en extra yta på 2 000 m2. Idag arbetar cirka 100 anställda på den platsen.

Utbyggnaden omfattade inköp av nya svetsrobotar för att optimera produktionsprocessen i Alkmaar. Därvid kontaktades Plymovent för sina utsugningssystem för svetsrök.

Lösningen

Plymovents FlexHood utsugningskåpa är särskilt framtagen för svetsrobotar. En utsugningskåpa med svetsportar är en idealisk produkt för att isolera en svetsningsstation från resten av arbetsgolvet. På så sätt skyddas personal i närheten och sörjer du för att svetsröken håller sig inuti utsugningskåpan. Valet för svetskåpor var inte svårt.

Som filtreringssystem valde vi SCS-systemet, eftersom svetsröken vid Hörmann inte innehåller någon olja. Ventilationstrummor förbinder de fyra utsugningskåporna med SCS-filtersystemet. Systemet är försett med frekvensstyrda spjäll, vilket gör det extra energisnålt.

Den förorenade luften filtreras i SCS-systemet och återcirkuleras sedan, dvs. att den renade luften förs tillbaka in i verkstaden. Så slipper du slösa värdefull värme.

Utsugningskåporna hänger från den befintliga stålkonstruktionen. Så utnyttjas arbetsutrymmet optimalt, utan att behöva montera extra stativ på golvet.

Vittnesmål

“Vi är mycket nöjda med Plymovents utsugningskåpor. De tillverkades exakt enligt våra mått. Detta innebär att endast svetsrök förs undan, precis där det behövs, ur ett avskärmat område direkt ovanför svetsroboten. Svetsröken förs undan grundligt, så att arbetsmiljön hålls ren och därmed säker.”

“Vi bestämde oss också för ett cirkulationssystem. Detta innebär att svetsröken först filtreras ut. Sedan förs den renade (och redan uppvärmda) luften tillbaka till arbetslokalen. Detta reducerar avsevärt kostnaderna för ventilation och elektricitet.”

Utsugningskåpor sörjer för en ren arbetsmiljö

Du kan ladda ner och läsa mer om den helhetslösning som Plymovent utvecklat och installerat på Hörmann i PDF-dokumentet (till vänster).

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement