Plymovent-installation på Nortek

Praktikbeskrivning Ladda ner PDF
Lösning
Segment Maskinbyggnad

Utmaningen

Nortek Global HVAC producerar luftvärmare, luftbehandlingsskåp, värmesektioner, luftridåer och takenheter under märkesnamnet Reznor. Dessa HVAC-apparater är försedda med olika typer av värmeväxlare och utnyttjar pålitliga, miljövänliga brännartekniker. Före förpackning och transport passerar varje apparat en teststation (testningsplats) där den testas till 100%, elektriskt och gastekniskt. Alla värden blir noggrant uppmätta och registrerade i en databas, för att garantera att apparaterna uppfyller högsta kvalitetsnormer och verkningsgrader och för att säkerställa att apparaten förblir fullständigt spårbar under hela sin tjänstecykel.

Vid testning i fabriken placeras apparaten i den slutgiltiga teststationen. Dessa stationer befinner sig under en stor utsugningskåpa. Kåpan krävs för att suga ut röken som uppstår genom förbränning av den kvarblivande oljan i och på värmeväxlaren. Oljan används som smörjmedel vid formning av värmeväxlaren, vilket sker genom pressning av metallplåt eller veckning av rörledningar. Denna olja är redan borta inom några minuter efter den första gången apparaten tänds.

För att ge en bild av dimensionerna på apparaterna som tillverkas vid Nortek Global HVAC: höjden varierar mellan 30 cm och 3 m och längden kan variera från 70 cm till 8 m.

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement