Plymovent-installation hos Voortman Steel Group

Praktikbeskrivning Ladda ner PDF
Segment Stålbyggnation
Land Nederländerna

Utmaningen

2003 flyttade Voortman Staalbouw till en ny verkstad med en= storlek på 140 m x 22 m. Under konstruktionsstadiet övervägde de att köpa ett filtreringssystem för svetsrökgaser. Med den stränga miljölagstiftningen i bakhuvudet och för att uppfylla TLVvärdena för svetsrökgaser, fokuserade Voortman starkt på ordentligt och effektivt avlägsnande av svetsrökgaser.

Föroreningarna i verkstaden orsakas inte bara av svetsrökgaser, utan även av stoftutsläpp från skärlågor, slipning, borrning och sågning. Voortmans årliga svetsningsförbrukning är ca. 45 ton massiv tråd. Gaffeltruckar bidrar också till föroreningsnivån. Heta svetsrökgaser stiger till ca. 4-6 m höjd, där det bildar ett lager. Detta lager blir allt tjockare under dagen. Om natten, när luften blir kallare, sjunker lagret med svetsrökgaser nedåt. Rumsfläktarna som var installerade i den gamla anläggningen klarade inte att evakuera alla svetsrökgaser ordentligt längre.

Inga fler klagomål på svetsrök

Du kan ladda ner och läsa mer om den helhetslösning som Plymovent utvecklat och installerat på Voortman Steel Group (till vänster).

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement