Utbildning

Plymovent bjuder 2 typer av lösningar för svetsskolor (svetsskola)

Reducera svetsrök vid din svetsskola

Nya svetsare utbildas varje dag. Vid svetsskolor ligger eftertrycket ofta på personligt skydd, t.ex. svetshjälmar, handskar och hörselskydd. Men luftkvaliteten i verkstaden är också mycket viktig. Inandning av svetsrök kan vara skadligt för din egen och dina elevers hälsa.

Skolans exempelfunktion gör det desto viktigare att svets- och slipverksamheter utförs utan att överskrida lagens föreskrifter. Det är viktigt att skydda de framtida svetsarna, andra elever och kringstående utrustning från gnistor och stänk under svetsning.

Lösningar för utsugning av svetsrök

Därför krävs det högvärdig utsugning och effektiva filtersystem för att garantera att lagliga gränser för svetsning och slipning inte överskrids. Våra produkter för undan svetsröken effektivt. Vi kan tillhandahålla utsugning:

  • monterad på svetsbrännaren
  • med mobila filter som kan flyttas genom verkstaden
  • vid källan i en rad svetskabiner

Plug & Play-produkt eller Systemlösning?

Plymovent bjuder 2 typer av lösningar för svetsskolor: Plug & Play eller en Systemlösning.

Plug & Play-produkter är mobila och portabla rökutsugar eller svetsbord med inbyggd utsugning. Ett svetsbord med rökutsugning kan placeras i ett ledigt hörn i verkstaden. Det är en god lösning för mindre verkstäder med bara ett fåtal elever.

En annan typ är ett särskilt konstruerat system för utsugning av svetsrök, uppbyggt av utsugsarmar, sugbord, fläktar och filter. Det är en god lösning om det finns flera svetskabiner eller svetsstationer.

Installera ett nytt system eller bygg ut den befintliga utsugsmetoden

Vi kan placera ett nytt system i din svetsskola, men också ersätta eller bygga ut ett befintligt system. Det är viktigt för dina elever att starta sin karriär utan att behöva bekymra sig om vilka ångor de inandas. Ett högvärdigt system kan också göra din svetsskola attraktivare för nya elever.

Plug & Play-produkter

Plymovent bjuder 3 typer av enkelt installerade produkter. PHV är en portabel utsugsmodul med kraftigt vakuum som kan monteras på svetsbrännaren. Den kan också kombineras med en utsugsslang och placeras bredvid svetsstationen. Ett sugbord är ett svetsbord med inbyggt filter som effektivt suger undan svetsröken nedåt och (eventuellt) bakåt. Det tredje Plug & Play-alternativet är våra mobila filter med påmonterad utsugsarm. En sådan enhet kan enkelt flyttas till svetsstationen eller runt större arbetsstycken.

Systemlösning

Plymovent kan också konstruera en systemlösning för din svetsskola. Vid en sådan lösning kombineras olika Plymovent-produkter såsom utsugsarmar, fläktar och filter. Vi kan också ansluta sugbord till en sådan skräddarsydd lösning och därmed skapa extra svetsstationer i verkstaden.

Ett system med flera armar kan suga ut röken från en rad svetskabiner. Fördelen är att varje arm kan ställas in separat för att passa just den svetsstationen. Systemet är skräddarsytt, kostnadssnålt och lättanvänt. Om systemet styrs automatiskt förbrukar det mindre energi, vilket i sin tur ger en bättre ROI (Return On Investment - annuitetskvot). Den specialkonstruerade lösningen utgör ett perfekt fungerande rökutsugningssystem.

Kontakt

Kontakt oss för mer information och/eller råd.

Referenser

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement