MRP “Mini” Rail-System | Plymovent

Ett flexibelt skenbaserat utsugningssystem för brandstationer, samt för verkstäder

MRP “Mini” Rail-System | Plymovent
MRP “Mini” Rail-System | Plymovent
Höjdpunkter

Systemet Mini Rail Profile (MRP) är ett utsugningssystem som är särskilt lämpligt i byggnader som rymmer räddningsfordon, i synnerhet i lokaler med låg takhöjd. * Detta system är endast tillgängligt i ett magnetiskt utförande.

Video
Få en offert
Beskrivning

Systemet Mini Rail Profile Fire (MRP-Fire) har utvecklats för att ansluta brand- och nödsystem till fordonens avgasrör för att fånga upp och leda ut nära 100 % av avgaserna. MRP är helautomatiskt, från aktivering av fläkten till frigöringen av det automatiska munstycket när fordonet kör ut ur byggnaden. Det är lätt att använda och ansluts med ett enda handgrepp när fordonet kör in i byggnaden. För upp till två fordon parallellt. MRP har en skena som består av en fyrkantsprofil och en släde med vinsch som löper inuti skenan. Detta system är endast tillgängligt i ett magnetiskt utförande.

 

Så här fungerar Mini Rail Profile-systemet (MRP)

Mini Rail Profile Fire (MRP-F) är ett automatiskt, magnetiskt utsugningssystem för avgaser som konstruerats för brandbilar och andra räddningsfordon med avgasrör placerade i höjd med underredet. Systemet används för att avlägsna hälsofarliga avgaser från lokalen genom att fånga upp och leda undan avgaserna vid källan, det vill säga avgasröret.

När fordonet lämnar lokalen följer släden med ända till slutet av skenan. Balanserarens låskabel sörjer för att magnetfästet lossnar från avgasröret när fordonet har lämnat byggnaden.

 

Användningsområden

Systemet Mini Rail Profile Fire (MRP-F) är ett utsugningssystem som är särskilt lämpligt inomhus i byggnader som rymmer räddningsfordon, i synnerhet där det är låg takhöjd, med en strängsprutad aluminiumskena och en inbyggd vinsch. Skenan monteras ovanför fordonen utmed servicestationerna, bredvid brandsläckningssystemet och ansluts till utsugningsfläkten. Den inbyggda vinschen är utrustad med det beprövade systemet med nedre, medelhög och övre slang kombinerad med kopplingen Magnetic Grabber och kan monteras vid alla slags servicestationer där det krävs utsug.

 

Optimal och effektiv utsugning

Det totala antalet slädar är begränsat (högst två stycken) vilket gör att systemets utsugningseffekt är optimal och energieffektiv. Avgaserna leds ut ur lokalen, i regel genom en enda utgång, via skensystemet.  

Egenskaper och fördelar
  • Perfekt för mindre aggregatstationer!
  • En ekonomisk lösning för långa stationer där fordonen backas in!
  • Kan betjäna upp till två aggregat per skena!
  • Standardalternativ på upp till 20 meters längd
  • Energieffektivt system
Rekommenderas för

Att avlägsna hälsofarliga fordonsavgaser med vårt uppsamlings- och utsugningssystem för fordonsavgaser i följande anläggningar: serviceverkstäder för brandbilar och andra räddningsfordon samt verkstäder.

90873

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement