Tung utrustning

Uppsamling av avgaser vid källan från lantbruksutrustning som traktorer och skördetröskor samt bulldozrar, dumprar eller hjullastare.

Från vägar till broar och från pipelines till tunnlar, tung konstruktionsutrustning används vid nästan alla stora infrastrukturprojekt i hela världen. Även om dessa maskiner är avsedda att användas utomhus brukar de förvaras inomhus och de måste servas regelbundet. Om maskinerna körs inomhus utan att man ser till att fånga upp de hälsofarliga avgaserna från motorerna, innebär allvarliga hälsorisker.

Många specialistorganisationer såsom Världshälsoorganisationen (WHO) och USA:s folkhälsomyndighet Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har visat att avgaser kan orsaka flera allvarliga luftvägssjukdomar om man inte vidtar nödvändiga åtgärder. Plymovent hjälper dig att skapa en säkrare och mer hälsosam arbetsplats med hjälp av utsugssystem för att fånga upp avgaserna från bulldozern, dumpern eller hjullastaren.

Våra lösningar

Avgasrullar

Avgasrullar är mycket effektiva eftersom de ger en mer ordnad arbetsplats där du inte riskerar att snubbla över slangar som ligger på golvet. För allmänna användningsområden rekommenderar vi den motordrivna avgasrullen MHR som drar in slangen med en elektrisk motor. Den motordrivna avgasrullen MER och den motoriserade fjäderassisterade avgasrullen MSHR ska användas till tyngre användningsområden. Båda dessa rullar har en elmotor men MSHR är också fjäderbelastad vilket gör den mycket kraftfull.

 

Svängarm (FEB)A tractor connected to a FEB Boom arm of Plymovent removing the hazardous vehicle exhaust from the workshop.

Om du söker efter en flexibel och enkel svängarm som suger ut avgaserna på ett effektivt sätt, då är FEB en mycket bra lösning för stora terräng- och gruvfordon. Den har en räckvidd på 8 meter och den är tillräckligt högt monterad för att passera över tung utrustning vilket gör att den täcker ett stort område. Den monteras på väggen och om den används för de ändamål den är avsedd för, krävs inget underhåll.

 

Avgasslang för höga temperaturerA dumptruck connected to a Plymovent vehicle exhaust extraction system.

Tung utrustning genererar mycket varma, hälsofarliga avgaser och det är mycket viktigt att slangen klarar av detta. Plymovents HT-slang är en flamm- och slitagetålig slang som är tillverkad av ett syntetmaterial av hög kvalitet. Den kan suga ut extremt varma fordonsavgaser på upp till 482 °C (900 ˚F).

 

Stacker, munstycke för uppåtriktade avgasrör

Tung utrustning som exempelvis traktorer och bulldozrar har till skillnad från bilar ofta ett avgasrör som är riktat uppåt. För att effektivt fånga upp avgaserna från dessa avgasrör har Plymovent konstruerat Stacker. Detta munstycke passar inte bara uppåtvända avgasrör, det är också lämpligt för vertikalt svängda avgasrör och avgasrör som är placerade mitt under fordonet, vilket gör det lämpligt för all slags tung utrustning.

Denna webbplats använder cookies för att spåra ditt beteende och att förbättra din upplevelse på webbplatsen.

Du kan alltid ta bort sparade cookies genom att gå till webbläsarens avancerade inställningar.

*Privacy Statement